eerste indruk!
Door: Ydo
09 September 2005 | Suriname, Paramaribo
Na een vlucht van ongeveer 8,5 uur, ben ik heelhuids aangekomen in Suriname. Een klein beetje last van de tijdsverschil en erg veel last van het temperatuursverschil. Ach ja... dit zal wel gaan wennen binnenkort.
Aangekomen bij mijn accomodatie werd ik ontvangen door de rest van de Nederlandse studenten die ook stage liepen in Suriname.
De vrouw van mijn huisbaas serveerde mij, na mezelf even opgefrist te hebben, een prima bord vispasta met een heerlijk verkwikkend Surinaams biertje voor.
Na gegeten te hebben zijn we de stad in gegaan en heb ik de rest van de Hanze studenten ontmoet, hierna even lekker doorgezakt onder het genot van meerdere biertjes.
De tweede dag verrasend goed geslapen, met behulp van een ontzettende tafelventilator. Na gedouched te hebben ben ik even na de lokale supermarkt geweest en even ontbeten. S'middags samen met een andere nieuwkomer de stad even verkend. Toen voor de verandering nog maar eens gedouched.
Iets wat wel heel erg moet gaan wennen is dat wij als tourist/blanke niet in alle buurten vrij kunnen lopen. Maarja.. dit leer je gaande weg wel allemaal een beetje!
Deze dag verder een beetje gepierewaaid..
Rond een uurtje of acht, nadat we met de auto zijn rondgeleid door de stad, zijn we ergens in de stad wat gaan eten. Omdat ik nogal open sta voor buitenlands eten, had ik de voorkeur om even Surinaams te gaan eten. Mijn bestelling was: Roti met kip en een biertje, met nadruk als kipfilet besteld. Het meisje achter de balie zei dat ze haar best ging doen. Eenmaal mijn maaltijd gekregen te hebben, hadden ze volgens mij met opzet er meer botjes in gedaan. Tevens was dit eten zo verschrikkelijk scherp gekruid, dat ik de pasta van de vorig dag wel erg ging waarderen. De slokken bier ging gepaard met elke hap Roti die ik nam! Dus uiteindelijk de strijd maar opgeven, omdat en mijn bier op was en ik op dat moment z'on 10 servetjes nodig had om mijn zweterig voorhoofd te deppen. Zoals mensen mij kennen laat ik bijna nooit een maaltijd staan maar dit ging mij echt iets te ver.
Rond een uurtje of twaalf, ja ja nadat ik nogmaals gedouched heb, mijn bedje weer eens opgezocht.
Vandaag zou ik in eerste instantie aan het werk, maarja zelf had ik nog een dagje nodig om te acclimatiseren. Dus vanochtend wel even mijn gezicht laten zien op mijn werkplaats. Het bedrijf zit echt in niet z'on goede buurt, iedereen van de studenten zit lekker midden in het centrum en ik zit ergens is z'on achterstandswijk!!
Vanmiddag zijn de plannen om even lekker te gaan zwemmen bij een hotel, waar vrijwel alle studenten s'middag vertoeven na de dagelijkse inspanningen.
Binnenkort laat ik nog eens wat van mij horen. Gelukkig zit het internetcafe lekker in de buurt...dus..
groet!
11 September 2005 - 10:41
Harco En Anke:
Leuk om je eerste verhaal te lezen! De eerste dagen dus nog een beetje vakantiegevoel; we zijn benieuwd naar je eerste werkervaringen. Dat horen we dan wel weer! Liefs H.+ A. -
11 September 2005 - 14:08
Sjoukje:
Hi boy, goed om te lezen dar her er leuk uit ziet en alles zeer pittig is! Je raadt nooit waar ik nu zit.... op je gronings adres, mala is bezig om het naar haar zin te maken. Het ziet er leuk uit Ydo, ze zal er vast met plezier een tijdje wonen groetjes van ons allemaal Sjoukje -
12 September 2005 - 09:37
W&W:
ee jongee,
conta bay swa? al een vette hot sexy mamma gespot? in nederland is het redelijk weer, wij zijn erg druk met verhuizen hoe was je reis had je genoeg been ruimte?
ik ga nog even een paar karretjes verkopen en spreek je snel.
He ydo, wanneer begin je met negerhutjes van oom tom bouwen? p.s. dit was de vraag van weiying -
13 September 2005 - 14:40
Mala:
Heejj Ydo
Hoe gaat ie daar??
Bevalt het je tot nu toe?
Heb je al wat gewerkt?? vast wel.
Hier verder alles goed het bevalt me zeer goed in huisje.
Nou ik hoop dat je een hele leuke tijd tegemoed gaat succes met alles.
Liefs Mala -
15 September 2005 - 12:50
Rosa:
Hey Ydo!
Klinkt vet! Wel wennen natuurlijk. Maar wees blij dat je je zweet wegveegt in plaats van de regen... Die hebben we namelijk alweer gehad. Leuke studenten daar? Heb je ook contact met de bevolking? Have fun!
Groetjes Roos. -
15 September 2005 - 20:30
Dokus:
He bakra!
Zo jij hebt het best naar je zin daar zie ik wel!! -
15 September 2005 - 20:42
Gerjan:
Haha lekker zweten dus;) of dat nu ooit went? Mooi dat het okidokie gaat. 'k ben benieuwd naar nieuwe verhalen.